Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pieczona pierś kaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Miękka i delikatna pierś z kaczki. Dobra na ciepło do drugiego dania, a ostudzone na kanapki. Polecam :)

Pieczona pierś kaczki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona pierś kaczki

 

Sposób przygotowania:

Pieczona pierś kaczki
Na 24h przed planowanym pieczeniem pierś kaczki marynujemy. Czosnek rozgniatamy, przekładamy do miseczki, dodajemy łyżeczkę soli, pieprz, liście angielskie, ziele laurowe, sporo pieprzu oraz 1 łyżkę majeranku - mieszamy z dodatkiem oleju. Skóre na piersi nacinamy, mięso nacieramy marynata i odstawiamy do lodówki. Przed pieczeniem mięso podsmażamy. Na rozgrzaną patelnie (bez tłuszczu) układamy piersi skórą do dołu (tluszcz się wytopi, skórka nieco przypiecze) i odwracamy na drugą stronę. Zarumienioną pierś przekładamy do rękawa kuchennego, piecemy godzinę w 180*. 
Pieczona pierś kaczki
przygotowujemy kaczkę i potrzebne skladniki
Pieczona pierś kaczki
kaczkę nacieramy przygotowaną marynatą..
Pieczona pierś kaczki
pierś kaczki przesmażamy na patelni potem pieczemy
Pieczona pierś kaczki
pierś kaczki przed podaniem kroimy w plastry

Tagi:

kaczka