lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pierś z kurczaka duszona z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierś z kurczaka duszona z gruszką

Pierś z kurczaka duszona z gruszką

Składniki:

Pierś z kurczaka duszona z gruszką

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka duszona z gruszką
Pierś z kurczaka umyj,osusz,pokrój w kostkę.Natrzyj mięso łyżką curry,szczyptą słodkiej papryki,gałki muszkatołowej i soli.Oprósz pieprzem,polej łyżką oleju oraz łyżeczką octu balsamicznego.Mięso wymieszaj,odstaw na 2 godz do lodówki.Winem zalej rodzynki,obrane gruszki pokrój na plastry,skrop sokiem z cytryny i podsmaż z każdej strony na maśle.Na oleju podsmaż mięso,podlej je małą ilością wody,dodaj wino z rodzynkami 15 minut przed końcem duszenia dodaj gruszki.Danie podawaj np z ryżem.