lemieszek1@wp.pl

lemieszek1@wp.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Pierś z kurczaka owinięta boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pierś z kurczaka w boczku wychodzi bardzo soczysta i delikatna. Mozzarella w środku się rozpływa a boczek daje fajny smak.

Pierś z kurczaka owinięta boczkiem

Składniki:

Pierś z kurczaka owinięta boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka owinięta boczkiem
Filety umyć i osuszyć. Każdego fileta przekroić wzdłuż ale nie do końca. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na to kładziemy plastry mozzarelli.

Mięso składamy obsypujemy lekko przyprawa do mięsa i owijam cienkimi plastrami boczku wędzonego. Układamy je w naczyniu żaroodpornym, dajemy kilka kropel oleju i pieczemy w 180 stopniach przez 45 minut.