Sposób przygotowania:
Jogurtowy kurczak zapiekany w plastrach boczku
Do jogurtu naturalnego dodać przyprawy i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dokładnie wymieszać. Każdą z piersi przekroić na 3 paski aby były mniej więcej tej samej grubości. Następnie pokrojone mięso przełożyć do marynaty z jogurtu. Dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić do lodówki na kilka godzin, u mnie stało przez całą noc.
Następnie kawałki mięsa osaczyć z nadmiaru marynaty. Każdy kawałek mięsa owinąć plastrem boczku. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut.
Gotowe mięsko podałam z grillowanym bakłażanem i kuskusem z dodatkiem suszonych pomidorów.
Następnie kawałki mięsa osaczyć z nadmiaru marynaty. Każdy kawałek mięsa owinąć plastrem boczku. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut.
Gotowe mięsko podałam z grillowanym bakłażanem i kuskusem z dodatkiem suszonych pomidorów.