Sposób przygotowania:
Pieczona pierś z kurczaka z serem
Mięso ponacinać tak, żeby otrzymać 2 duże płaty. Duży kawałek folii aluminiowej posmarować lekko olejem. Na folii rozsypać płatki papryki i przyprawę do mięs. Ułożyć na tym płaty mięsa w ten sposób, żeby lekko na siebie nachodziły. Mięso lekko oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na mięsie rozłożyć plastry szynki. Cebulę pokroić w grube półplasterki, ser pokroić w plastry. Cebulę i ser rozłożyć na połowie mięsa. Na wierzchu rozłożyć listki bazylii. Mięso złożyć na pół. Brzegi folii aluminiowej zawinąć. Mięso w folii ułożyć w naczyniu do zapiekania. Piec w 180 stopniach przez 30 minut. Po tym czasie folię rozciąć i rozsunąć jej brzegi. Piec dalsze 30 minut do zrumienienia. Upieczone mięso podzielić na porcje.