Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pieczona w warzywach
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy, przyprawiamy solą , pieprzem, przyprawą do kurczaka, odstawiamy.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczke, marchew obieramy, kroimy w cienkie krążki, por w krążki.
Na 2 kawąłki foli układamy po piersi z kurczaka, posypujemy warzywami (po połowie na każdą porcję, posypujemt posiekanym koperkiem, układamy po 1 ząbku czosnku, przyprawiamy solą, pieprzem.
Zwijamy dokładnie folię, ukladamy na brytfankę, pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni ok godzinę (1-2 razy sprawdzić miękkość warzyw)
Pyszne soczyste danie!!!
Ziemniaki obieramy, kroimy w kosteczke, marchew obieramy, kroimy w cienkie krążki, por w krążki.
Na 2 kawąłki foli układamy po piersi z kurczaka, posypujemy warzywami (po połowie na każdą porcję, posypujemt posiekanym koperkiem, układamy po 1 ząbku czosnku, przyprawiamy solą, pieprzem.
Zwijamy dokładnie folię, ukladamy na brytfankę, pieczemy w piekarniku w temp 160 stopni ok godzinę (1-2 razy sprawdzić miękkość warzyw)
Pyszne soczyste danie!!!