iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Pierś z kurczaka w galarecie .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Fajna lekka galaretka z piersi kurczaka i gotowanej marchewki

Pierś z kurczaka w galarecie .

Składniki:

Pierś z kurczaka w galarecie .

 

  • 1 opakowanie żelatyna,
  • 1 szt kostka warzywna,
  • 2 szt marchewka,
  • 1 szt pierś z kurczaka,
  • majonez,
  • natka pietruszki

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w galarecie .
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy, marchewkę skrobiemy. Marchew i mięso gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki warzywnej . Marchewkę gotujemy dłużej niż pierś . Mięso kroimy w kawałki i układamy na półmisku . Marchewkę kroimy w plasterki układamy dookoła mięsa. Ozdabiamy natka pietruszki . do wywaru z gotowania mięsa dodajemy rozpuszczona żelatynę . Mieszamy i studzimy. Gdy zacznie lekko tężeć zalewamy nią półmisek z mięsem i odstawiamy do lodówki. Gdy galaretka jest twarda ozdabiamy ja majonezem .