mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Pierś z kurczaka w galarecie 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Galareta na gorące dni z piersi z kurczaka

Pierś z kurczaka w galarecie 3

Składniki:

Pierś z kurczaka w galarecie 3

 

  • 1 większa pierś z kurczaka
  • rosół (ok. 1 szklanki) lub bulion drobiowy z kostki
  • żelatyna (do rosołu lub bulionu) ok. 2 łyżeczek
  • Oliwki
  • Suszony koperek
  • Groszek z marchewką ze słoika

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w galarecie 3
Pierś z kurczaka myjemy, i gotujemy w wywarze z rosołu, może być z kostki rosołowej, Jak ostygnie kroimy w plastry. Na dno naczynia żaroodpornego wysypujemy groszek z marchewką, i na to pokrojone piersi z kurczaka. Wywar z rosołu musimy zagotować żeby rozpuścić w nim żelatynę. Ja wcześniej zalatanę zalewam odrobina zimnej wody żeby napęczniała, i później rozpuszczam w rosole. Zalewamy wywarem piersi i na wierzchu ozdabiamy koperkiem świeżym albo suszonym i oliwkami.