Cukiereczek13

Cukiereczek13

Złoty Ekspert
[Przepisów: 651]

Pierś z kurczaka w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jeżeli nie macie pomysłu na obiad to spróbujcie piersi w majonezie

Pierś z kurczaka w majonezie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z kurczaka w majonezie

 

  • podwójna pierś z kurczaka (ok. 400g),
  • sól ziołowa,
  • pieprz,
  • papryka ostra,
  • majonez 3,5 łyżki

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w majonezie
Pierś z kurczaka płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i usuwamy błonki. Oprószamy ją z obu stron solą, pieprzem o ostrą papryką. Mięso odstawiamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie nacieramy je z obu stron majonezem. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy około 30 - 40 minut w temperaturze 190 stopni. Po upieczeniu piersi nie kroimy od razu, ale chwilkę czekamy. Pierś wychodzi bardzo soczysta. Piersi możemy dodatkowo obtoczyć w bułce tartej. Podajemy z ziemniakami i surówką. Życzę smacznego ;)
Pierś z kurczaka w majonezie
Oprószamy ją z obu stron solą, pieprzem o ostrą papryką. Mięso odstawiamy do lodówki na pół godziny.
Pierś z kurczaka w majonezie
Po tym czasie nacieramy je z obu stron majonezem.