2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Tak przygotowany filet z kurczaka jest soczysty o lekko słodkawej nucie jaką daje sos tajski,polecam dla wielbicieli delikatnego mięsa zachwyci dorosłych i dzieci

Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie
Filet z kurczaka myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym,kroimy na mniejsze dowolne kawałki-nie rozbijamy,wkładamy do miski oprószamy solą i pieprzem kolorowym z młynka do smaku. W małej miseczce robimy marynatę: Majonez łączymy ze śmietaną wlewamy sos tajski dodajemy czosnek staropolski lu przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku mieszamy zalewamy mięso przykrywamy miskę i wkładamy na 6 godzin do lodówki lub na całą noc.Grillujemy na tacce aluminiowej po 10 minut z każdej strony na rozgrzanym ruszcie opalanym węglem drzewnym. Smacznego!
Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie
pierś z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki oprószamy solą
Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie
zalewamy przygotowanym sosem majonezowo-tajskim
Pierś z kurczaka w majonezowo-tajskiej marynacie
grillujemy na tacce aluminiowej po 10 minut z każdej strony