Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w ziołowym sosie z pieczarkami
Obraną cebulę kroję w cieniutkie pół plasterki. Pieczarki obieram, kroję w plasterki, zagotowuję, odcedzam, następnie przelewam zimną wodą i odcedzam.
Piersi z kurczaka myję i osuszam, kroję na mniejsze kawałki, posypuję curry, solą ziołową i obsmażam na maśle. Dodaję cebulę i pieczarki , duszę chwilę, i podlewam wodą, duszę do miękkości, na koniec dodaję Fix rozmieszany z wodą i jogurtem.
Podałam z ugotowaną na sypko kaszą jęczmienną.
Piersi z kurczaka myję i osuszam, kroję na mniejsze kawałki, posypuję curry, solą ziołową i obsmażam na maśle. Dodaję cebulę i pieczarki , duszę chwilę, i podlewam wodą, duszę do miękkości, na koniec dodaję Fix rozmieszany z wodą i jogurtem.
Podałam z ugotowaną na sypko kaszą jęczmienną.