Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka w sosie koperkowym
Piersi z kurczaka umyć i pokroić na niewielkie paski. Mięso przyprawić 2 szczyptami soli i świeżo zmielonego pieprzu, oprószyć mąką. Przygotowane w ten sposób piersi smażyć z obu stron na patelni z oliwa z oliwek. Usmażone piersi przełożyć do garnka. Cebulę obrać ze skórki, przekroić na pół i pokroić w drobną kosteczkę. Usmażyc na patelni w resztce tłuszczu po kurczaku. Gdy cebulka będzie już szklista zalać ją wodą. Po zagotowaniu wodę z patelni z cebulką przelać do garnka z kurczakiem. Gotować na małym ogniu. Koperek pokroić drobno i dodać do gotującego się kurczaka. Gotowac razem jeszcze 10 minut. Kurczak smakuje wyśmienicie z ziemniakami z wody i gotowaną jarzynką np. brokułami lub buraczkami.