Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka w żółtym sosie
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w plasterki.Podsmażamy na kilku łyżkach oleju.
Pieczarki myjemy,kroimy w plasterki,czerwona paprykę kroimy w plasterki.Marchew obieramy ze skórki kroimy w kostkę,ananasa kroimy na mniejsze kawałki.
Dodajemy wszystkie składniki do piersi z kurczaka i chwilę przesmażamy razem.
Podlewamy wodą tak aby przykryła wszystkie składniki i dusimy na małym ogniu.Można dodać kilka łyżek soku z ananasa.
Przyprawiamy sos według uznania,dodajemy curry aby nadał pożądany żółty kolor naszemu sosowi.
Gdy warzywa i mięso będą miękkie zagęszczamy niewielką ilością mąki rozprowadzonej w wodzie.Sos świetnie smakuje z makaronem.
Pieczarki myjemy,kroimy w plasterki,czerwona paprykę kroimy w plasterki.Marchew obieramy ze skórki kroimy w kostkę,ananasa kroimy na mniejsze kawałki.
Dodajemy wszystkie składniki do piersi z kurczaka i chwilę przesmażamy razem.
Podlewamy wodą tak aby przykryła wszystkie składniki i dusimy na małym ogniu.Można dodać kilka łyżek soku z ananasa.
Przyprawiamy sos według uznania,dodajemy curry aby nadał pożądany żółty kolor naszemu sosowi.
Gdy warzywa i mięso będą miękkie zagęszczamy niewielką ilością mąki rozprowadzonej w wodzie.Sos świetnie smakuje z makaronem.
kinga