Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka w sosie pomidorowym
Piersi z kurczaka płuczemy, usuwamy wszelkie zanieczyszczenia, następnie kroimy w średniej wielkości kostkę. Paprykę zieloną i czerwoną przecinamy wzdłuż, usuwamy gniada nasienne, kroimy w połowę z każdej papryki w kostkę. Cebulę obieramy, także kroimy w kostkę. Na rozgrzaną patelnię kładziemy masło, gdy będzie płynne wkładamy pokrojoną wcześniej cebulę i paprykę. Podsmażamy chwile, następnie wrzucamy piersi z kurczaka, podsmażamy z każdej strony. Gdy kurczak będzie rumiany zalewamy całość wodą ( tyle aby przykryło całość)dodajemy przecier pomidorowy, przyprawiamy, dusimy około 5 minut. Następnie redukujemy sos. W międzyczasie gotujemy makaron w/g instrukcji na opakowaniu. Ja wybrałam rurki. Możecie podać także z ryżem jeśli wolicie bardziej od makaronu;)