Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z boczkiem i borówkami
Boczek i cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany na patelni olej, smażyć razem kilka minut, co chwilę mieszając. Dodać do tego borówki i odrobinę soli, dokładnie wymieszać. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, tworząc kieszonki, oprószyć je w środku solą i pieprzem. Do środka każdej mięsnej kieszonki nałożyć przygotowany farsz. Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na tłuszcz po smażeniu farszu. Mięso posypać z obu stron przyprawą do grilla i mocno z obu stron zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić pod przykryciem po ok. 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.