Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z brokułem i nutką cytrynyPierś:
Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.
Posmarować sosem rybnym, lekko posypać pieprzem cytrynowym, delikatnie przemieszać i wstawić do lodówki na pół godziny.
Kolejny etap:
Cebulę drobno posiekać i przełożyć na patelnię z rozgrzaną odrobiną oleju. Zeszklić i lekko posolić. Dodać kurczaka. Całość podsmażać do miękkości.
Brokuł:
W między czasie w osolonej wodzie ugotować brokuła. Po odcedzeniu przełożyć do kurczaka z cebulą.
Następny etap:
Całość zalać śmietanką, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posypać skórką cytrynową i dokładnie wymieszać. Dusić do momentu zredukowania się śmietanki.
Dodatek:
W wodzie po brokule ugotować makaron, ryż lub kaszę. U mnie był makaron.