Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Pierś z kurczaka w panierce wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierś z kurczaka w panierce wg Megg

Pierś z kurczaka w panierce wg Megg Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka w panierce wg Megg

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w panierce wg Megg
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, rozpić tłuczkiem jak kotlet i pociąć na małe kawałki. Każdy kawałek obficie posypać przyprawą American chicken lub przyprawą do kurczaka z domieszką papryki mielonej słodkiej i ostrej. Tak przygotowane kotleciki wstawić do lodówki na 1h lub przygotować dzień wcześniej i wstawić do lodówki na całą noc. Jajko roztrzepać widelcem na talerzu z dodatkiem soli i pieprzu. Na patelni rozgrzać olej. Każdy kawałek piersi z kurczaka panierować jak schabowy, najpierw w mące, później w jajku, a na końcu w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Gotowe kotleciki podawać do obiadu z ziemniakami i surówką.
Pierś z kurczaka w panierce wg Megg
Pierś z kurczaka w panierce wg Megg
Pierś z kurczaka w panierce wg Megg
Pierś z kurczaka w panierce wg Megg