Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Pierś z kurczaka z cebulka i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne miękkie mięsko rozpadające się pod naporem podniebienia to jest to!

Pierś z kurczaka z cebulka i marchewką

Składniki:

Pierś z kurczaka z cebulka i marchewką

 

  • 1 połówka pierś z kurczaka,
  • 1 sztuka cebula,
  • 1 sztuka marchew,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz czarny mielony Prymat,
  • do smaku Przyprawa do drobiu,
  • do smażenia olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z cebulka i marchewką
Pierś z kurczaka myjemy i układamy na sreberku.
Następnie obieramy warzywa : cebulę i marchew.
Płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy: cebulę w talarki a marchewkę ścieramy na tracę na grubych oczkach.
Kładziemy warzywa obok piersi i podlewamy odrobiną oleju.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp 200sto. 30min.
Smacznego!