Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zamarynowana, gotowana na parze pierś z kurczaka.

Pierś z kurczaka z cynamonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z cynamonem

 

  • 5 łyżeczek oleju ryżowego
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli ziołowej
  • szczypta ostrej mielonej papryki
  • 2 łyżeczki pomidorów suszonych z czosnkiem i bazylią
  • 1 podwójna pierś z kurczaka

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z cynamonem
Do oleju ryżowego dodać wyciśnięty czosnek i wszystkie przyprawy. Dokładnie wymieszać. Mięso podzielić na porcje (u mnie 4). Każdy kawałek mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze. Na każdym kawałku rozsmarować po trochu przygotowanej mieszanki z cynamonem. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
Pierś z kurczaka z cynamonem
Olej ryżowy z dodatkiem czosnku cynamonu i reszty przypraw.
Pierś z kurczaka z cynamonem
Pierś z kurczaka podzielona na cztery porcje.
Pierś z kurczaka z cynamonem
Każdy kawałek mięsa ułożony w garnku do gotowania na parze.
Pierś z kurczaka z cynamonem
Mięso posmarowane przygotowaną mieszanką z cynamonem.