Dzikowiec

Dzikowiec

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Pierś z kurczaka z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie, które było improwizacją stało się doskonałym obiadem!

Pierś z kurczaka z dodatkami

Składniki:

Pierś z kurczaka z dodatkami

 

  • ok. 400 g piersi z kurczaka,
  • 1 cebula,
  • ok. 7 sztuk suszonych pomidorów (garść),
  • ok. 120 g mozzarelli,
  • marynaty: 2 łyżeczki oliwy z oliwek, papryka ostra, bazylia, czosnek granulowany, posiekany koperek, sól ziołowa, pieprz.

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z dodatkami
1. Mięso umyć, pokroić na filety. 2. Przygotować marynatę (z podanych składników). Natrzeć nią mięso. Włożyć do lodówki (w pojemniku z pokrywką) na min. godzinę. 3. Mięso ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, ułożyć pokrojoną w kostkę cebulę i posiekane suszone pomidory. Delikatnie skropić oliwą z oliwek. 4. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 15-20 minut W trakcie pieczenia zaglądać, by w razie potrzeby podlać wodą. 5. Po 15 minutach położyć na każdym kawałki mięsa plaster mozzarelli. Zapiec do rozpuszczenia. Smacznego!