Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Pierś z kurczaka z parowaru wg Ilony

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sposób na szybkie, ale i bardzo smaczne danie z piersi kurczaka.

Pierś z kurczaka z parowaru wg Ilony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z parowaru wg Ilony

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z parowaru wg Ilony
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy. Przygotowujemy marynatę. W miseczce lub talerzu łączymy ze sobą olej, sól, pieprz, marynatę( mieszankę przypraw), bazylię, natkę pietruszki i lubczyk. Tak przygotowaną marynatą nacieramy pierś z kurczaka. Odstawiamy na pół godziny. Następnie kroimy w plasterki i ponownie nacieramy. Odstawiamy na pół godziny. Następnie porcje piersi układamy w naczyniu parowaru. Równocześnie możemy przygotować ziemniaczki lub inne warzywa będące dodatkiem do obiadu. Przygotowaną w ten sposób pierś możemy podać z ryżem, ziemniakami lub z innymi warzywami przygotowanymi na parze.
Pierś z kurczaka z parowaru wg Ilony
Przygotowanie marynaty do marynowania piersi z kurczaka.
Pierś z kurczaka z parowaru wg Ilony
Marynowanie piersi z kurczaka w marynacie ziołowej.
Pierś z kurczaka z parowaru wg Ilony
Układanie porcji zamarynowanej piersi z kurczaka w naczyniu parowara.
Pierś z kurczaka z parowaru wg Ilony
Ostatni etap przygotowania dania- gotowanie na parze.