Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z pastą adżika 3
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Dodać do niej posiekany czosnek, pieprz, gałkę muszkatołową. Dodać też pastę adżika z pomidorami i jabłkiem (przepis na pastę w mojej księdze: https://gotujmy.pl/adzika-z-pomidorami-i-jablkiem,przepisy,173848.html ). Wymieszać, smażyć razem 1-2 minuty. Mięso pokroić w niezbyt dużą kostkę. Dodać je do cebuli z przyprawami. Smażyć razem kilka minut, aż mięso się zetnie. Mąkę dokładnie rozmieszać ze śmietaną. Wlać ją do mięsa, dolać pół szklanki wody. Wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu 10-15 minut, co chwilę mieszając. Doprawić do smaku solą. Podawać np. z chlebem lub ryżem.