TruskawkowaZujka

TruskawkowaZujka

Kuchcik
[Przepisów: 9]

Pierś z kurczaka z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekko pikantny, rozgrzewające, szybki gulasz do ryżu, makaronu, ziemniaków ale nawet pasuje do placków ziemniaczanych :)

 Pierś z kurczaka z pieczarkami

Składniki:

Pierś z kurczaka z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z pieczarkami
Na patelnie dodajemy 1 łyżkę margaryny roztopię na patelni albo w garnku. W tym samym czasie myjemy, oczyszczamy i kroimy pierś na większą kostkę. Doprawiamy przyprawami i smażymy na średnim ogniu. Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki, Cebulę kroimy w średnią kostkę i wrzucamy całość do mięsa. Dolewamy wody według uznania i dusimy wszystko do miękkości. Zagęszczamy sosu 1-2 łyżkami mąki tortowej wymieszaną z odrobiną wody. Wszystko gotujemy do zgęstnienia sosu. Smacznego