Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z pietruszką i czosnkie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gotowana na parze pierś z kurczaka z dodatkiem natki pietruszki i posiekanego czosnku.

Pierś z kurczaka z pietruszką i czosnkie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z pietruszką i czosnkie

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 czubate łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki soli ziołowej
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 3-4 łyżeczki oleju ryżowego

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z pietruszką i czosnkie
Mięso podzielić na porcje (u mnie 4). Każdy kawałek mięsa ułożyć w garnku do gotowania na parze. Natkę pietruszki posiekać, nie trzeba robić tego zbyt drobno. Do oleju dodać natkę pietruszki, posiekane ząbki czosnku i sól ziołową. Dokładnie wymieszać. Przygotowaną mieszanką posmarować każdy kawałek mięsa w garnku. Garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
Pierś z kurczaka z pietruszką i czosnkie
Podzielona na cztery porcje pierś z kurczaka.
Pierś z kurczaka z pietruszką i czosnkie
Kawałki mięsa ułożone w garnku do gotowania na parze.
Pierś z kurczaka z pietruszką i czosnkie
Olej ryżowy z dodatkiem natki czosnku i soli ziołowej.
Pierś z kurczaka z pietruszką i czosnkie
Mięso w garnku posmarowane przygotowaną mieszanką.