Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z serkiem i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pierś z kurczaka nadziewana serkiem śmietankowym, czerwoną cebulą i marynowaną papryką.

Pierś z kurczaka z serkiem i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z serkiem i papryką

 

  • 1/2 strąka marynowanej papryki
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 60-70 g serka śmietankowego
  • sól do smaku
  • świeżo zmielony czarny pieprz do smaku
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • olej do smażenia
  • ok. 4 łyżeczki przyprawy grill ziołowy

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z serkiem i papryką
Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miseczki. Dodać do nich serek (typu Almette), trochę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Można też dodać trochę zieleniny, np. natkę pietruszki, szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Do środka każdej mięsnej kieszonki nałożyć przygotowany farsz. Brzegi rozcięcia spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać przyprawą grillową. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Pierś z kurczaka z serkiem i papryką
Pokrojona papryka i cebula z dodatkiem serka soli i pieprzu.
Pierś z kurczaka z serkiem i papryką
Piersi z kurczaka nacięte w środku aby otrzymać kieszonki.
Pierś z kurczaka z serkiem i papryką
Farsz nałożony do mięsnych kieszonek i zabezpieczony wykałaczkami.
Pierś z kurczaka z serkiem i papryką
Woda wlana do zrumienionego z obu stron mięsa.