Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z serkiem i papryką
Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miseczki. Dodać do nich serek (typu Almette), trochę soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu. Można też dodać trochę zieleniny, np. natkę pietruszki, szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać. Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Do środka każdej mięsnej kieszonki nałożyć przygotowany farsz. Brzegi rozcięcia spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać przyprawą grillową. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać szklankę wody. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
lalunia