lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Wyszło smaczne troszkę słonawe ale lutenica i ser dopasowały się idealnie, chciała bym bez papirusa tez robić tak pierś :)

Pierś z serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z serem

 

  • 2 piersi z kurczaka

 

 

  • lutenica 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Pierś z serem
Pierś myje i kroje na centymetrowe plastry. Na papirus kładę plaster piersi , na nią kładę ser i przez środek łyżką kładę lutenicę przez środek sera na całej długości piersi. Drugi plaster piersi kładę na ser z lutenicą . Dociskam papirusem i kładę na patelni .Smażę pod pokrywką około 15 minut na małym gazie przewracam zboku na bok i sprawdzam czy się upiekły . Podaje z pomidorkami .
Pierś z serem
Pierś kroimy na połowe 1 centymetrowe najlepiej paski kladziemy na nie ser dosyć sporo
Pierś z serem
na ser kładziemy łyzką lutenice na całej długości tak po środku
Pierś z serem
przykrywamy ser z lutenicą drugim płatem piersi dociskamy papirusem
Pierś z serem
smazymy na patelni nie dodając oleju pod pokrywką przewracaja na drugą stronę