Sposób przygotowania:
Piersi w delikatnym sosie z kanią
Mięso umyć i osuszyć. Każdą pierś rozkroić wzdłuż na pół. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć każdy kawałek mięsa z obu stron. Zdjąć mięso z patelni. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Kanie delikatnie pokroić na małe kawałki. W rondelku rozgrzać masło i wrzucić cebulę. Lekko zeszklić. Dodać kanie i smażyć razem przez około 5 minut, często mieszając aby kanie się nie przypaliły. W miseczce wymieszać mąkę ze śmietanką i przelać do garnka. Wymieszać. Dodać koncentrat, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Do sosu przełożyć mięso i zagrzać je w sosie, podawać.