Książka Kucharska: Zimny bufet

Piersi z kurczaka a’la kebab

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciekawy sposób podania kurczaka na przyjęcie

Piersi z kurczaka  a’la kebab

Składniki:

Piersi z kurczaka a’la kebab

 

  • 4 duże piersi kurczaka
  • olej
  • kminku, kolendry, gorczycy, gałki muszkatołowej, chili, ziela angielskiego, suszonego czosnku, oregano, szałwii, kminu rzymskiego)

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka a’la kebab
Piersi kurczaka pokroić w wąskie paski. Dzień wcześniej piersi kurczaka zamarynować w oleju z dodatkiem przyprawy do kebaba i wstawić pod przykryciem do lodówki. Na drugi dzień mięso ponabijać na patyczki do szaszłyków i usmażyć na patelni grillowej (lub zwykłej) na oleju. Podawać z sosem pomidorowym.