zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 720]

Piersi z kurczaka parowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Dietetyczny obiadek, smaczny, lekkostrawny. Pierś z kurczaka marynowana w musztardzie, gotowana na parze.

Piersi z kurczaka parowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piersi z kurczaka parowane

 

  • cała pierś z kurczaka
  • musztarda pikantna ( 6 łyżeczek)
  • papryka
  • czosnek granulki
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Piersi z kurczaka parowane
Piersi z kurczaka myję ,osuszam i dzielę na połowę, każdą połówkę przecinam wzdłuż, „polędwiczki odcinam. Płaty mięsa posypuję delikatnie solą, papryką i czosnkiem. Następnie smaruje musztardą, ilość wggustu. Tak zamarynowane mięsko odkładam na godzinkę lub dwie do lodówki.

Po tym czasie piersi układam w parowarze, grubsze kawałki na niższym poziomie, cieńsze na górze. Gotuję na parze około pół godziny. Podałam z ugotowanym , również na parze brokułem.

Doskonałym dodatkiem jest ryż . 



*źródo wż 
Piersi z kurczaka parowane
Płaty mięsa posypuję delikatnie solą, papryką i czosnkiem.
Piersi z kurczaka parowane
Następnie smaruje musztardą, ilość wg gustu. Tak zamarynowane mięsko odkładam
Piersi z kurczaka parowane
Po tym czasie piersi układam w parowarze
Piersi z kurczaka parowane
grubsze kawałki na niższym poziomie, cieńsze na górze. Gotuję na parze około pół godziny.