Sposób przygotowania:
Nadziane piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka nacieramy pieprzem i papryką, po czym nacinamy mięso poziomo tak, by nacięta pierś przypominała kieszonkę. Do tej "kieszonki" włożymy póżniej farsz. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak. Dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek,sól, gałkę muszkatołową oraz natkę pietruszki i bazylię.Gdy szpinak zmięknie i nabierze smaku, odcedzamy go i studzimy. Do zimnego szpinaku dodajemy całe jajko i starannie mieszamy. Farsz wkładamy w kieszonkę, po czym spinamy mięso wykałaczkami, by farsz nam nie uciekał.. Dokładnie smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Jeśli piersi są spore - warto po usmażeniu piersi chwilę podgotować na parze, by mieć pewność, że nie są surowe w środku.