przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Nadziane piersi z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierś z kurczaka z zieloną niespodzianką

Nadziane piersi z kurczaka

Składniki:

Nadziane piersi z kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Nadziane piersi z kurczaka
Piersi z kurczaka nacieramy pieprzem i papryką, po czym nacinamy mięso poziomo tak, by nacięta pierś przypominała kieszonkę. Do tej "kieszonki" włożymy póżniej farsz. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak. Dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek,sól, gałkę muszkatołową oraz natkę pietruszki i bazylię.Gdy szpinak zmięknie i nabierze smaku, odcedzamy go i studzimy. Do zimnego szpinaku dodajemy całe jajko i starannie mieszamy. Farsz wkładamy w kieszonkę, po czym spinamy mięso wykałaczkami, by farsz nam nie uciekał.. Dokładnie smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Jeśli piersi są spore - warto po usmażeniu piersi chwilę podgotować na parze, by mieć pewność, że nie są surowe w środku.