kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Roladki z kurczaka na parze

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zdrowa propozycja obiadowa dla osób dbających o figurę. Pyszne roladki z piersi z kurczaka przyrządzone na parze z dodatkiem szynki szwarcwaldzkiej, szałwii i aromatycznych suszonych pomidorów.

Roladki z kurczaka na parze

Składniki:

Roladki z kurczaka na parze

 

  • 4 pojedyncze piersi z kurczaka
  • 8 plasterków szynki szwarcwaldzkiej
  • świeża szałwia
  • 16 kawałków suszonych pomidorów w oliwie
  • sól, biały pieprz, papryka w płatkach

 

Sposób przygotowania:

Roladki z kurczaka na parze
Piersi z kurczaka myjemy, suszymy i przekrawamy na pół. Doprawiamy z obu stron solą i białym pieprzem. Na każdym kawałku kurczaka układamy plaster szynki szwarcwaldzkiej dwa kawałki suszonych pomidorów i 2-3 listki świeżej szałwii. Roladki zwijamy ściśle i spinamy wykałaczką. Układamy w naczyniu do gotowania na parze i posypujemy obficie płatkami papryki. Gotujemy na parze przez około 20 minut. Serwujemy z ulubiona sałatka i brązowym ryżem.