Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka w sosie cebulowym z tymiankiem
Mięso z kurczaka przekrawamy wzdłuż i na pół, żeby powstały 4 porcje. Rozbijamy za pomocą tłuczka. Opruszamy solą i pieprzem.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się ładnie zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Warzywa ściągamy z ognia, gdy grzyby odparują z nadmiaru wody.
Piersi wkładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy pieczarkami i cebulą. W kremówce rozpuszczamy proszek z zupy cebulowej. Dodajemy surowe jajko i tymianek. Tak przygotowaną masę wylewamy na mięso.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Pieczemy pod przykryciem ok. 30-40 min.
Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy cebula się ładnie zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Warzywa ściągamy z ognia, gdy grzyby odparują z nadmiaru wody.
Piersi wkładamy do naczynia żaroodpornego. Przykrywamy pieczarkami i cebulą. W kremówce rozpuszczamy proszek z zupy cebulowej. Dodajemy surowe jajko i tymianek. Tak przygotowaną masę wylewamy na mięso.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Pieczemy pod przykryciem ok. 30-40 min.