Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Pierś z kurczaka z żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny kurczaczek z żółtym serem i masełkiem

Pierś z kurczaka z żółtym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z żółtym serem

 

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z żółtym serem
Pierś z kurczaka myjemy, nacinany w nich na całej długości kieszonkę, w plaster sera zawijamy plaster masła i wkładamy do kieszonki w kurczaku, końcówkę piersi gdzie jest kieszonka zawijamy nicią, tak przygotowaną pierś oprószamy solą i pieprzem i panierujemy w roztrzepanym z przyprawami jajku i bułce tartej, smażymy na oleju na wolnym ogniu przez około 15 minut co chwilę przewracając by równiutko się nam upiekło. Podajemy na gorąco aby ser i masełko było roztopione.
Pierś z kurczaka z żółtym serem
pierś zk urczaka myjemy i nacinanym kieszonki
Pierś z kurczaka z żółtym serem
do kieszonek wkłądamy plaster żółtego sera i masła
Pierś z kurczaka z żółtym serem
Gotowe piersi panierujemy w jajku i bułce tartej
Pierś z kurczaka z żółtym serem
Smażymy na wolnym ogniu na złoty kolor z dwóch stron