Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka z szynką parmeńską i bakłażanemETAP 1:
Bakłażana myjemy, kroimy w plasterki, solimy z obu stron i odkładamy na ok. 10 minut, aż pojawi się na nich "rosa". Wówczas bakłażany opłukujemy pod bieżącą wodą, osuszamy, oprószamy z obu stron oregano, skrapiamy oliwą i grillujemy z obu stron.
ETAP 2:
Mięso opłukujemy, osuszamy. Większe piersi z kurczaka kroimy na połówki, mniejsze pozostawiamy w całości. Mięso przyprawiamy z każdej strony solą. Grubsze filety możemy lekko rozbić tłuczkiem.
ETAP 3:
Mięso obsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju.
ETAP 4:
Filety przekładamy do natłuszczonej formy do pieczenia. Na każdym kawałku piersi układamy po plasterku bakłażana i szynki, a następnie po plastrze sera.
Danie pieczemy w 200 st. C przez 15 minut.