Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Jednogarnkowa potrawka z kurczaka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierś z kurczaka z warzywami i sosem pomidorowym podana w formie prostej, jednogarnkowej potrawki. Potrawkę możemy podać z ryżem lub kaszą.

Jednogarnkowa potrawka z kurczaka z warzywami

Składniki:

Jednogarnkowa potrawka z kurczaka z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Jednogarnkowa potrawka z kurczaka z warzywami

ETAP 1:

Jednogarnkowa potrawka z kurczaka z warzywami
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku

Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy 3 minuty.

ETAP 2:

Jednogarnkowa potrawka z kurczaka z warzywami
Przygotowujemy warzywa, m.in. cebulę, którą kroimy w kostkę

Cebulę kroimy w kostkę.

ETAP 3:

Jednogarnkowa potrawka z kurczaka z warzywami
Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę

Cukinię i paprykę myjemy i kroimy w kostkę.

Pierś z kurczaka opłukujemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem.

ETAP 4:

Jednogarnkowa potrawka z kurczaka z warzywami
Cebulę, cukinię i żółtą paprykę podsmażamy na oleju

W garnku rozgrzewamy olej. Podsmażamy cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy paprykę i cukinię, smażymy, aż zmiękną. Warzywa przyprawiamy szczyptą soli i pieprzu.

ETAP 5:

Jednogarnkowa potrawka z kurczaka z warzywami
Dodajemy przyprawioną pierś z kurczaka

Dodajemy pierś z kurczaka, smażymy.

Dodajemy passatę pomidorową. Podgrzewamy razem kilka minut. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, oregano, ostrą i słodką paprykę mieloną.

Dodajemy kukurydzę odsączoną z zalewy oraz brokuł. Podgrzewamy razem 5 minut.


Tagi:

danie potrawka