Sposób przygotowania:
Piersi z piekarnika z serem i pomidorem
Pierś myjemy, obieramy z zyłek, przerostów czy tłuszczyku. Odkrawamy polędwiczke i lekko rozpłaszczamy mięso trzonkiem noża. W naczyniu mieszamy mieso z przyprawami i oliwą, wcieramy je w mięsko i dajemy na 10 minut do lodówki. W tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni. W naczyniu żaroodpornym ukladamy filet/y i nakrywamy je folią aluminiową. Wkladamy do piekarnika na 20-25 minut. Kiedy sprawdzimy mięso, dowiemy się że straciło surowość, kladziemy na nie ser i pomidora , ustawiamy górną grzałkę i do roztopienia sera tzymamy jeszcze w piekarniku. Podajemy z sałatką i serkiem fromage, ja lubię połączenie mięsa drobiowego z takimi serkami, a liczy on sobie niewiele kalorii przy cyzm dodaje pysznego smaku i dobrze współgra z tak podaną piersia z kury. Smacznego