aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Piersi z serkiem topionym i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tym razem prezentuję przepis na panierowane piersi z soczystym, lekko ciągnącym się nadzieniem z serka topionego z szynką oraz z delikatnymi pieczarkami.

Piersi  z serkiem topionym i pieczarkami Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Piersi z serkiem topionym i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Piersi z serkiem topionym i pieczarkami
Filety myjemy i osuszamy. Kroimy wzdłuż na pół i mocno rozbijamy. Każdy płat przyprawiamy z obu stron przyprawą do kurczaka oraz solą i pieprzem. Następnie na połowie fileta układamy plasterki pieczarek (ja miałam mrożone). Na pieczarkach układamy po 3 plasterki serka topionego.

Fileta składamy na pół, tak żeby nadzienie było w środku i lekko sklejamy brzegi. Gdy wszystkie płaty mamy już gotowe, wówczas obtaczamy je w mące. Następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący wkładamy filety.

Smażymy z obu stron do zrumienienia panierki. Jeszcze gorące podajemy z młodymi ziemniakami i surówką. 
Piersi  z serkiem topionym i pieczarkami
Na rozbite i przyprawione filety układamy plasterki pieczarek (mogą być mrożone).
Piersi  z serkiem topionym i pieczarkami
Na pieczarkach układamy po 3 plasterki serka topionego.
Piersi  z serkiem topionym i pieczarkami
Fileta składamy na pół, tak żeby nadzienie było w środku i lekko sklejamy brzegi.
Piersi  z serkiem topionym i pieczarkami
Dokładnie sklejone filety obtaczamy w mące.
Piersi  z serkiem topionym i pieczarkami
Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku.
Piersi  z serkiem topionym i pieczarkami
Na końcu w bułce tartej i smażymy z obu stron do zrumienienia.