Sposób przygotowania:
Piersi z serkiem topionym i pieczarkami
Filety myjemy i osuszamy. Kroimy wzdłuż na pół i mocno rozbijamy. Każdy płat przyprawiamy z obu stron przyprawą do kurczaka oraz solą i pieprzem. Następnie na połowie fileta układamy plasterki pieczarek (ja miałam mrożone). Na pieczarkach układamy po 3 plasterki serka topionego.
Fileta składamy na pół, tak żeby nadzienie było w środku i lekko sklejamy brzegi. Gdy wszystkie płaty mamy już gotowe, wówczas obtaczamy je w mące. Następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący wkładamy filety.
Smażymy z obu stron do zrumienienia panierki. Jeszcze gorące podajemy z młodymi ziemniakami i surówką.
Fileta składamy na pół, tak żeby nadzienie było w środku i lekko sklejamy brzegi. Gdy wszystkie płaty mamy już gotowe, wówczas obtaczamy je w mące. Następnie w roztrzepanym jajku i na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący wkładamy filety.
Smażymy z obu stron do zrumienienia panierki. Jeszcze gorące podajemy z młodymi ziemniakami i surówką.