iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Pietruszkowe naleśniki

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo lubię naleśniki, dlatego często zmieniam stare już przepisy na nowe. Te naleśniki są wyjątkowo aromatyczne.

Pietruszkowe naleśniki

Składniki:

Pietruszkowe naleśniki

 

  • 2 szklanki maki pszennej tortowej,
  • 2 jajka,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1 szklanka mleka,
  • pęczek pietruszki.
  • Farsz:
  • 1/2 małej kapusty pekińskiej,
  • 1 strąk papryki czerwonej,
  • 20 dag pieczarek,
  • 20 dag szynki chudej,
  • łyżka koncentratu pomidorowego,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Pietruszkowe naleśniki
Mąkę przesiewamy i dodajemy sól. Jajka roztrzepujemy i dodajemy do mąki. Wlewamy też mleko. Ciasto blendujemy bądź miksujemy mikserem. Ważne żeby było gładkie. Następnie dodajemy drobno posiekaną pietruszkę i smażymy okrągłe naleśniki. Szatkujemy kapustkę. Kroimy w kostkę szynkę, paprykę. Wrzucamy na olej i smażymy 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy. Farsz układamy na naleśnikach i zwijamy.