Sposób przygotowania:
Pijak
Ciasto:
Ubić białka z cukrem ,dodać żółtka,mąkę z proszkiem. Wymieszać.Wylać na blaszkę,upiec biszkopt w 150 syopniach przez 25 minut.
Masa:
Ugotować budynie,nie słodzić! wystudzić. Masło ubić z cukrem,aż będzie jasne.Budyń dodawać stopniowo do masła i ucierać.
Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem. Alkohol nalać do małej miseczki,maczać (niezbyt mocno,żeby się nie rozpadały)pojedynczo biszkopty i układać jeden koło drugiego na masie.Przykryć folią, Wstawić do lodówki na godzinę
Ubić białka z cukrem ,dodać żółtka,mąkę z proszkiem. Wymieszać.Wylać na blaszkę,upiec biszkopt w 150 syopniach przez 25 minut.
Masa:
Ugotować budynie,nie słodzić! wystudzić. Masło ubić z cukrem,aż będzie jasne.Budyń dodawać stopniowo do masła i ucierać.
Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem. Alkohol nalać do małej miseczki,maczać (niezbyt mocno,żeby się nie rozpadały)pojedynczo biszkopty i układać jeden koło drugiego na masie.Przykryć folią, Wstawić do lodówki na godzinę