kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Pijak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Białka ubić z cukrem. Dodać po trochu mak i wiórki kokosowe, lekko wymieszać.

Pijak

Składniki:

Pijak

 

  • 15 dag maku
  • 15 dag wiórek kokosowych
  • 6 białek + 15 dag cukru
  • niecałe 2 paczki okrągłych biszkoptów
  • 25 dag masła + 6 żółtek
  • 1/2 l mleka + 2 budynie z cukrem
  • kawa lub wódka do wymoczenia biszkoptów

 

Sposób przygotowania:

Pijak
Białka ubić z cukrem, dodając mak i wiórki kokosowe, wymieszać.Upiec w temperaturze 180-200 st. Budyń ugotować z żółtkami, ostudzić i wymieszać z masłem. Na ciasto wyłożyć krem, potem wymoczone w kawie biszkopty i całość polać polewą czekoladową.