Sposób przygotowania:
Pijana śliwka
Śliwki pokroić w kostkę i zalać spirytusem - zostawić najlepiej na cała noc. Jeżeli dodajemy śliwki ze śliwowicy można ich dodać mniej ponieważ są mocno nasiąknięte alkoholem. Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę z 4 łyżkami cukru, dodać żółtka - ubić. Dodać 1-2 łyżki oleju. Na końcu dodać mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia - delikatnie wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec ok 20 minut.Masa: Budynie ugotować na mleku z cukrem i cukrem waniliowym - ostudzić. Miękka margarynę utrzeć na puch, i dodać zimy budyń - utrzeć. Na końcu dodać pokrojone śliwki ( zostawić trochę do posypanie na górę ) - wymieszać. Wyłożyć na upieczony biszkopt wyrównać powierzchnie i posypał resztą śliwek. Czekoladę rozpuścić z 5-7 łyżkami mleka i polać wierzch ciasta. Wstawić do lodówki.