justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Pijane udka z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

kurczak w marynacie z piwa

Pijane udka z warzywami

Składniki:

Pijane udka z warzywami

 

  • 8 udek pałki
  • sól, pieprz
  • przyprawa do kurczaka knorr kurczak złocisty
  • mieszanka dowolnych warzyw
  • 1/2 szkl. piwa

Sposób przygotowania:

Pijane udka z warzywami
Udka doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Zalewamy je piwem i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie udka podsmażamy na patelni i układamy na podlanej olejem blasze. Pieczemy do momentu kiedy będą miękkie. Po tym czasie zasypujemy warzywami i pieczemy około 20 min. Warzywa powinny być miękkie.