Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka pieczone z cukinią i warzywami
Do miski wkładamy składniki marynaty i mieszamy.
Pałki z kurczaka myjemy i osuszamy z wody, wkładamy do marynaty i obtaczamy z każdej strony.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, lub naczynia żaroodpornego. Posypujemy przyprawami i wlewamy łyżkę oleju, mieszamy.
Cukinie i paprykę czyścimy i myjemy, wycieramy ściereczką i kroimy w dużą kostkę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy na mniejsze kawałki.
Pokrojone warzywa, udka i pomidorki przekładamy na ziemniaki i obficie posypujemy przyprawami, blaszkę przykrywamy folią aluminiową.
Pieczemy w nagranym piekarniku przez 1 godzinę w temp. 200 stopni pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, lub naczynia żaroodpornego. Posypujemy przyprawami i wlewamy łyżkę oleju, mieszamy.
Cukinie i paprykę czyścimy i myjemy, wycieramy ściereczką i kroimy w dużą kostkę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy na mniejsze kawałki.
Pokrojone warzywa, udka i pomidorki przekładamy na ziemniaki i obficie posypujemy przyprawami, blaszkę przykrywamy folią aluminiową.
Pieczemy w nagranym piekarniku przez 1 godzinę w temp. 200 stopni pod przykryciem i 10 minut bez przykrycia.