Sposób przygotowania:
Prażone z pałeczkamiPrzygotowanie pałeczek
Podudzia z kurczaka nacieram papryką słodką, solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Pałki przekładam do naczynia żaroodpornego. Skrapiam olejem.
Piekę 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przygotowanie warzyw
Warzywa obieram. Ziemniaki kroję w ósemki. Marchewkę i buraka kroję w plasterki. Cebulę kroję w półplasterki.
Natkę i szczypiorek drobno siekam.
Przygotowanie prażonych
Na dno garnka przekładam smalec. Układam połowę ziemniaków, marchewki, cebuli, buraka i zieleniny. Oprószam solą i pieprzem.
Na warzywach układam upieczone pałeczki. Na mięsie układam pozostałe warzywa i zieleninę. Całość oprószam solą i pieprzem.
Garnek przykrywam i układam na małym ogniu. Duszę do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Jagodowa