Sposób przygotowania:
Kurczak pieczony z ziemniakami i porem
Kurczaka posmarować oliwą, oprószyć czosnkiem staropolskim, solą i pieprzem, natrzeć musztardą. Odstawić na godzinę do lodówki. Ziemniaki pokroić na cząstki, wymieszać z 3 łyżkami oliwy i przyprawą do ziemniaków.
Pora pokroić w grubsze plastry. Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do worka do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ponad godzinę.
10 minut przed końcem pieczenia rozciąć worek. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Pora pokroić w grubsze plastry. Wszystkie składniki wymieszać, przełożyć do worka do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec ponad godzinę.
10 minut przed końcem pieczenia rozciąć worek. Podawać z ulubionymi dodatkami.