Sposób przygotowania:
Pijany Izydor-tort
Białka ubić z cukrem na sztywna pianę, dodać mak i wiórki kokosowe. Wymieszać i piec 20-25 minut w temp. 200 stopni.
Zagotowac mleko z cukrem i do gotującego się wlać wymieszane składniki razem z żółtkami. Ugotowany budyń wystudzić. Do wystudzonej masys dodac margarynę i miksować do białości.
Biszkopt przekroić na pół. Mase wyłozyc na biszkopt. Układać herbatniki maczane w alkoholu. Na wierzchu posypać kakao i udekorować truskawkami.
Zagotowac mleko z cukrem i do gotującego się wlać wymieszane składniki razem z żółtkami. Ugotowany budyń wystudzić. Do wystudzonej masys dodac margarynę i miksować do białości.
Biszkopt przekroić na pół. Mase wyłozyc na biszkopt. Układać herbatniki maczane w alkoholu. Na wierzchu posypać kakao i udekorować truskawkami.