Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Pikantna kaszanka na cipeło na chleb

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Na kanapki jest najlepszą kaszanką jaką jadłem

Pikantna kaszanka na cipeło na chleb

Składniki:

Pikantna kaszanka na cipeło na chleb

 

  • kaszanka 3 szt
  • cebula 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • szczypta chilli
  • olej 1 łyżka
  • maggi do smaku
  • czosnek 1 zabek

Sposób przygotowania:

Pikantna kaszanka na cipeło na chleb
Cebulę i czosnek obieramy drobno siekamy. na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy. Następnie wkrawamy kaszankę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem chilli i maggi, wszystko przesmażamy stale mieszając - kaszanka ma się rozchodzić i być bardzo ciepła. Podajemy ją na gorąco na chlebie.