Sposób przygotowania:
Pikantna zupa pomidorowa z soczewicą i czosnkiem
Soczewicę zalewamy woda i odstawiamy. Czosnek obieramy i drobno siekamy, pora kroimy w pół talarki. W rondlu rozgrzewamy oliwę i wrzucamy czosnek, zarumieniamy go, dodajemy pora i całość podsmażamy 2 minuty po czym dodajemy pomidory z puszki. Całość delikatnie solimy, dodajemy papryki i mieszamy - podduszamy kilka chwil. Następnie odcedzamy soczewicę i ją dodajemy do rondla, mieszamy. Podlewamy całość bulionem i gotujemy 20 minut. Na konie dodajemy natkę pietruszki, doprawiamy do smaku, zagotowujemy. Wyłączamy grzanie i zostawiamy zupę na 5 minut pod przykryciem. Smacznego.
zbysiowa
Konczi
Zupka jest bardzo smaczna :) Polecam :)