Sposób przygotowania:
Pikantna zupa rybna
Filety rybne umyć pod zimną bieżącą wodą, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na małe porcje. Kawałki ryby przełożyć na talerz, równomiernie skropić sokiem z cytryny, odstawić na dwadzieścia minut.
2.Marchewki i selera obrać, pora dokładnie oczyścić, wszystkie warzywa umyć pod strumieniem letniej wody. Marchewki pokroić wcienkie plasterki, pora wkrąźki, selera w małe słupki.
3.Olej mocno rozgrzać na dużej patelni, podsmażyć na nim warzywa, doprawić do smaku solą i pieprzem. W dużym rondlu przygotować rosół, dodać włoszczyznę, zagotować.
4.Kawałki ryby przełożyć do rosołu, gotować dziesięć minut na słabym ogniu. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, drobno pokroić, posypać gotową zupę.
2.Marchewki i selera obrać, pora dokładnie oczyścić, wszystkie warzywa umyć pod strumieniem letniej wody. Marchewki pokroić wcienkie plasterki, pora wkrąźki, selera w małe słupki.
3.Olej mocno rozgrzać na dużej patelni, podsmażyć na nim warzywa, doprawić do smaku solą i pieprzem. W dużym rondlu przygotować rosół, dodać włoszczyznę, zagotować.
4.Kawałki ryby przełożyć do rosołu, gotować dziesięć minut na słabym ogniu. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, drobno pokroić, posypać gotową zupę.