blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Pikantna zupa rybna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Pikantna zupa rybna

Składniki:

Pikantna zupa rybna

 

  • 40 dag filetów rybnych
  • 3 szklanki rosołu
  • 4 marchewki
  • 2 pory
  • 1/2 selera
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 łyżka oleju
  • sól biały pieprz

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa rybna
Filety rybne umyć pod zimną bieżącą wodą, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na małe porcje. Kawałki ryby przełożyć na talerz, równomiernie skropić sokiem z cytryny, odstawić na dwadzieścia minut.

2.Marchewki i selera obrać, pora dokładnie oczyścić, wszystkie warzywa umyć pod strumieniem letniej wody. Marchewki pokroić wcienkie plasterki, pora wkrąźki, selera w małe słupki.

3.Olej mocno rozgrzać na dużej patelni, podsmażyć na nim warzywa, doprawić do smaku solą i pieprzem. W dużym rondlu przygotować rosół, dodać włoszczyznę, zagotować.

4.Kawałki ryby przełożyć do rosołu, gotować dziesięć minut na słabym ogniu. Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem. Natkę pietruszki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, drobno pokroić, posypać gotową zupę.