2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Pikantna zupa z dyni i chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Rozgrzewająca, aromatyczna z nutą imbiru, jesienna zupa, która zachwyci amatorów jarskich dań, polecam jest niskokaloryczna, dodatek chili zaostrza apetyt na więcej!

Pikantna zupa z dyni i chili

Składniki:

Pikantna zupa z dyni i chili

 

Sposób przygotowania:

Pikantna zupa z dyni i chili

ETAP 1:

Pikantna zupa z dyni i chili
Na oliwie podsmażamy warzywa a potem zalewamy bulionem

Ziemniaki, marchewkę i dynię obrać ze skóry,umyć, pokroić na kawałki.
W garnku rozgrzać olej z chili, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, zeszklić, po chwili dodać ziemniaki, dynię i marchewkę, przesmażyć 3 minuty, po czym zalać bulionem warzywnym i gotować do miękkości w trakcie dodając pokrojoną chili-ja miałam w zalewie olejowej.

ETAP 2:

Pikantna zupa z dyni i chili
Pod koniec doprawiamy do smaku i miksujemy na krem

Doprawić do smaku solą, mieloną gałką oraz imbirem.
Całość zmiksować blenderem na krem.
Podawać posypanymi pestkami dyni.


Tagi:

dynia